Харківські копи викрали і продали іномарку — прокуратура

За проданий Volkswagen Passat TDI з іноземними номерами правоохоронці отримали 4 тисячі гривень і кримінальну справу.

Розслідування встановило, що копи залучили до крадіжки евакуатор.

Двох співробітників Патрульної поліції Харківської області та водія евакуатора підозрюють в незаконному заволодінні автомобілем за попередньою змовою (ч. 2 ст. 289 КК України). Про це повідомляє обласна прокуратура.

Досудове розслідування було проведено Державним бюро розслідувань.

"У ході досудового розслідування встановлено, що в квітні 2020 старший лейтенант і лейтенант Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції вирішили заволодіти автомобілем "Volkswagen Passat TDI", який був припаркований біля одного з будинків в Слобідському районі Харкова. За допомогою поліцейські звернулися до свого знайомого, який керував вантажною платформою (евакуатором)", — йдеться в повідомленні.

За версією ДБР, приятель патрульних завантажив автомобіль на евакуатор і відвіз його в смт Солоницівка в Харківській області. Евакуатор їхав у супроводі Toyota Prius з вищезгаданими патрульними. У Солоницівці водій евакуатора продав автомобіль Volkswagen Passat TDI за 700 доларів і віддав частину виручених грошей співробітникам Патрульної поліції.

Якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує від 5 до 8 років в'язниці.