Харківські кафе і ринки продовжують порушувати карантин

Мешканців Харкова та області просять дотримуватися карантинних правил.

Харків кілька місяців поспіль залишається в "помаранчевій" зоні карантину, а дотримуватися обмеження в місцях скупчення людей так і не навчилися.

Майже половина закладів громадського харчування порушують карантин. Про це повідомили в Держспоживслужбі в Харківській області.

Минулого тижня фахівці перевірили 1221 заклад громадського харчування, продовольчої торгівлі і агропродовольчі ринки. Порушення виявили на 563 (46,1%) об'єктах.

Щоб усунути порушення, перевіряючі винесли 22 постанови про накладення штрафів, видали 563 приписів та пропозицій, оформили 41 протокол, в 39 випадках повідомили про порушення органи місцевої влади і в п'яти — поліцейським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через ситуацію з коронавірусом Кучер кличе до Харкова Ляшко і Полякову

За минулі сім днів співробітники Держспоживслужби відвідали 86 дитсадків, шкіл та профтехучилищ. Вони знайшли порушення карантину в 26 установах, видали приписи і залучили трьох осіб до адміністративної відповідальності, про два випадки повідомили до органів влади і місцевого самоврядування.

З початку карантину перевіряючі перевірили 50 приміських залізничних вокзалів і 17 електричок. Порушення вони виявили на 20 об'єктах і видали приписи.

У Держспоживслужбі підкреслюють, захворюваність коронавірусом стрімко зростає, тому потрібно дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, регулярно мити руки з милом і обробляти антисептиком.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу українські вузи тимчасово перейдуть на дистанційне навчання, а школярі раніше підуть на осінні канікули.