Харківське КП витратило майже мільйон гривень на неіснуючий бензин

За версією слідства, документи про постачання палива підробляли.

Згідно документації бензовози привозили бензин, але фактично постачання палива не відбувалося.

Прокурори повідомили про підозру двом посадовим особам одного з комунальних підприємств Харкова і директору фірми підрядника, який постачав до КП неіснуючий бензин. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За версією слідства, в 2018-2019 роках між одним з комунальних підприємств Харківської міськради і підрядною організацією було укладено два договори з постачання бензину на загальну суму 70 мільйонів гривень.

"Шляхом зловживання своїм службовим становищем, керівник підрядної компанії підробляв товарно-транспортні накладні та привласнював кошти, виділені комунальним підприємством на постачання палива. Згідно документації бензовози привозили бензин на підприємство, але фактично постачання палива не відбувалося", — розповіли в прокуратурі.

Керівництво КП постачання палива не перевіряло. Тож, бензин "на папері" обійшовся в 900 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали адвокатів, які продавали посади в Держбюро розслідувань.

Двом посадовими особами комунального підприємства інкримінується службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 367, ч. 2 ст. 367 КК України). Директору підрядної організації повідомили про підозру за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, та видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Раніше KHARKIV Today писав, що в Харкові погано працюючі податківці можуть сісти до в'язниці. За версією слідства, збитки через службову недбалість головних державних ревізорів-інспекторів склали більше восьми мільйонів гривень.