Харківське КП "Ритуал" хоче купити катафалк у друга Кернеса за 5 мільйонів

Фірма, яка виграла тендер, належить депутату Харківської міськради Ігорю Аріху.

Інші міста України не можуть похвалитися настільки дорогими катафалками.

Комунальне підприємство "Ритуал" має намір укласти договір з ТОВ "Престиж Авто Харків" про постачання VIP-катафалка Volvo V90 Nilsson 3-D Hearse. Про це пише "ХАЦ" з посиланням на Prozorro.

"Вартість катафалка склала 5,12 мільйона гривень (184 тисячі доларів). Власником ТОВ "Престиж Авто Харків" є депутат Харківської міськради, друг Кернеса — Ігор Аріх", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, співвласники компанії — брат Ігоря Аріха, Дмитро Аріх, а також син Ігоря Аріха — Денис Аріх.

Керує фірмою помічник Ігоря Аріха — Іван Гуляєв.

"Нагадаємо, що Ігор Аріх є одним з головних бенефіціарів "кооперативної схеми", — пише ХАЦ.

Конкурентом на аукціоні у ТОВ "Престиж Авто Харків" була львівська ТОВ "Імперія Моторз", вона пропонувала поставити аналогічний автомобіль, але його вартість була вищою на 4 тисячі гривень.

Слід зазначити, що інші міста України не можуть похвалитися настільки дорогими автомобілями для похорону. Так, місто Свалява (Закарпатська область) в 2018 році придбало катафалк на базі Mercedes-Benz E-класу за 693 000 гривень. Біла Церква (Київська область) в тому ж році заплатила за Mercedes-Benz Sprinter 1 172 400 гривень. Ритуальна служба Краматорська (Донецька область) в 2019 році придбала Volkswagen Crafter за 998 000 гривень. А в квітні цього року КП "Комбінат комунальних підприємств" міста Черкаси купило похоронний автомобіль Hyundai H350 за 1 398 000 гривень.

KHARKIV Today раніше писав, що директор КП "Ритуал" продовжує жити в готелі "Національ" і їздити на старій "Волзі"