Харківська залізнична лікарня прийняла першого пацієнта з коронавірусом

Медустанова готова прийняти до 100 хворих.

Першим пацієнтом став 57-річний харків'янин.

Ще одну медустанову для прийому хворих з COVID-19 в Харкові відкрили в п'ятницю, 27 листопада. Нею стала Харківська клінічна лікарня на залізничному транспорті №1. Цього дня лікарня "Укрзалізниці" прийняла першого пацієнта. Про це повідомляє КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

"З сьогоднішнього дня для прийому пацієнтів з Covid-19 відкрилася Харківська клінічна лікарня на залізничному транспорті №1. Перший пацієнт, чоловік 57 років, житель Харкова, вже був госпіталізований бригадою ЕМП в даний лікувальний заклад", — повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вказівки не тестувати хворих ніхто не давав: в ХОДА пообіцяли припиняти такі випадки

У ХОДА повідомили, що в залізничній лікарні  готові прийняти до 100 хворих. Медустанова отримала 50 кисневих концентраторів, також в лікарні є 10 кисневих точок.

Нагадаємо, контракт з Національною службою здоров'я дві харківські залізничні лікарні (№1 і №2) підписували близько місяця. Спочатку його повинні були підписати 2 листопада. Через збій в системі підписання перенесли на наступний день. Потім в розпорядженні міністра охорони здоров'я знайшли неточність. У підсумку договір підписали 27 листопада

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядають палати в обласній лікарні, де будуть приймати хворих COVID-19

Всього в залізничних лікарнях Харкова обіцяли розгорнути 600 ліжок. Відкрити їх хотіли ще в 20-х числах жовтня.

Раніше KHARKIV Today писав, що ще одна лікарня в Харкові почне приймати хворих коронавірусом  в грудні. Йдеться про Харківську обласну лікарню (окремий офтальмологічний корпус). Там вже закінчили ремонт і підписали договір з Національною службою здоров'я.