Харківська підземка набирає машиністів

Харків'ян навчать професії машиніста електропоїзда і влаштують на роботу в метро.

У Харківському метрополітені оголосили набір на навчання за професією "машиніст електропоїзда".

Машиністом можуть стати чоловіки у віці від 18 років без гострих і хронічних захворювань і з повною загальною середньою, професійно-технічною, середньо-технічною або вищою технічною освітою.

"Ми формуємо кадровий резерв. Набираємо групу, зазвичай, до 20 чоловік. Навчання триває півроку, включає в себе теоретичну і практичну частини. Після цього здають іспити і стають помічниками машиністів, а згодом можуть самостійно управляти електропоїздом", — розповів KHARKIV Today про деталі навчання прес-секретар Харківського метрополітену  Олексій Бітнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убытки харьковской подземки выросли вдвое

Щоб потрапити на співбесіду, потрібно подати заяву, вказавши ім'я, прізвище та по батькові, дату народження, освіту, телефон і домашню адресу. Надіслати дані можна на електронну пошту: n.nekrasova@metro.kharkov.ua або на сторінку метро в Facebook. Також можна зателефонувати за телефонами: 730-31-70; 730-31-71; 739-14-47; 739-18-78 (дзвінки приймають з понеділка по п'ятницю, з 08:00 до 16:00).

Тим, хто пройшов співбесіду, телефонують і відправляють на медкомісію. Якщо медкомісія пройдена успішно, то людину запросять укласти договір і оплатити навчання (за весь курс).