Харківська область не відповідає критеріям послаблення карантину

Показник виявлення нових випадків коронавируса в нашому регіоні продовжує зростати.

Не можна пом'якшити карантинні обмеження не тільки в Харківській області, а й Києві, а також ще 14 областях.

Станом на 28 серпня, в області в 2,7 разів перевищує норму критерій виявлення нових випадків COVID-19. Показник Харківської області 108 нових випадків, при нормі — 40 нових випадків на 100 тисяч населення. Це означає, що  регіон не може пом'якшити карантин. Дані опубліковані на сайті Міністерстві охорони здоров'я.

Інші критерії, потрібні для послаблення карантину, в Харківській області не перевищують норму. За останні сім днів охоплення тестуванням склав 75,9 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок за п'ять днів — теж не перевищена (з 23 по 27 серпня менше 50%).

Як і Харківській області, не дозволяють пом'якшити карантин Києву, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій Чернігівській і Чернівецькій областям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновники не виключають, що школи Харківської області можуть повернутися до дистанційного навчання

Нагадаємо, з понеділка 31 серпня в Україні почне діяти новий епідемічне зонування. В "помаранчевій" зоні залишилися Харків і Богодухівський район, Первомайський район звідти виключили.