Харківська область не може пом'якшити карантин

Один з показників, встановлених МОЗ, в нашому регіоні, як і раніше, вище норми.

З понеділка почало діяти нове епідемічне зонування. В "помаранчевій" зоні — Харків, Богодухівський район і Первомайський, в "жовтій" — вісім районів області та три міста.

Станом на 31 серпня, Харківська область не відповідає критеріям, необхідним для послаблення карантинних обмежень. Перевищує норму показник виявлення нових випадків COVID-19. У нашому регіоні на 100 тисяч населення —108 нових випадків коронавірусу, а норма — 40. Це означає, що в Харківській області пом'якшити карантин не можна. Дані опубліковані на сайті Міністерстві охорони здоров'я.

Решта критеріїв, потрібні для послаблення карантинних обмежень, в нашому регіоні не перевищують норму. За останні сім днів охоплення тестуванням виросло до 84,2 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок за п'ять днів — теж не перевищена (з 26 по 30 серпня менше 50%).

Крім Харківської області, не можна пом'якшити карантин Києву, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Як писав KHARKIV Today, з 31 серпня в "помаранчевій" зоні залишились Харків і Богодухівський район. Первомайський район потрапив до "зеленої" зони, а районний центр віднесли до "жовтої".

У "жовтій" зоні залишилися Великобурлуцький, Вовчанський, Зміївський, Золочівський, Куп'янський, Нововодолазький та Харківський райони, а також Первомайський і Чугуїв. Первомайський та Чугуївський райони (без райцентрів )— в "зеленій" зоні. Також до "жовтої" зони віднесли Люботин і Коломацький район. Валківський і Краснокутський райони повернулися з "жовтої" зони до "зеленої".