Харківська область не може пом'якшити карантин

У нашому регіоні вище норми кількість хворих коронавірусом і завантаженість ліжок.

З понеділка більша частина районів Харківської області буде в "помаранчевій" зоні карантину, Харків, Люботин і ще кілька районів — в "червоній".  

Станом на 17 жовтня, не можна послабити карантин в Харківській області та в інших регіонах України. Про це стало відомо з оновлених критеріїв для визначення регіонів зі значним поширенням коронавиірусу, опублікованих Міністерством охорони здоров'я.

Перевищують норму в нашому регіоні показники захворюваності і завантаженості ліжок першої хвилі. За останні два тижні на 100 тисяч населення — 295,3 хворих COVID-19 (норма на 100 тисяч населення — 40 хворих). Завантаженість ліжок (їх в Харківській області 2957) всі останні п'ять днів вище 50%, 16 жовтня 1881 ліжко було зайняте. У межах норми залишається критерій охоплення тестуванням. За сім днів воно склало 141,7 на 100 тисяч населення (норма — більше 24).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківських школярів відправлять на канікули

Нагадаємо, з 19 жовтня Харків, Люботин, а також Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони Харківської області — в "червоній" карантинній зоні. Решта районів — в "помаранчевій".