Харківська область четвертий день не відповідає критеріям пом'якшення карантину

Критерій виявлення захворюваності перевищує норму, встановлену МОЗ.

Крім нашого регіону, не можна послаблювати карантинні обмеження в Києві і ще 10 областях.

Станом на 12 серпня, в Харківській області відсоток виявлення захворюваності коронавірусом більше 11%. Це означає, що наш регіон не може пом'якшити карантин. Дані опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

На сайті МОЗ зазначено, що в Харківській області критерій виявлення захворюваності перевищує норму (13,93% при нормі не більше 11%). При цьому не виходять за встановлені межі динаміка зростання (13,39% при нормі не більше 10%), завантаженість ліжок (28,86% при нормі не більше 50%) і охоплення тестуванням (76,47 на 100 тисяч чоловік при нормі не менше 24 на 100 тисяч).

Крім Харківської області, карантин не можна послабити в Києві, Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Черкаській та Чернівецькій областях.

За минулу добу в нашому регіоні виявили 209 нових хворих коронавірусом, всього людей з підтвердженим діагнозом 5378. Серед них не змогли здолати хворобу 151 особа, вдалося одужати 2583 людям.

Нагадаємо, в Україні введуть один критерій, необхідний для послаблення карантину, замість чотирьох. Регіони планують ділити на зони за кількістю хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів.