Харківська компанія не зможе виробляти російську вакцину від коронавірусу

Раніше "Біолік" подав запит на реєстрацію вакцини "Супутник-В", щоб виробляти її в Харкові.

Кабмін заборонив реєструвати і виробляти на території України "Супутник". Раніше за реєстрацією цієї вакцини звертався харківський "Біолік".

Постанова про це була зареєстрована 8 лютого. У документі сказано, що реєстрація вакцин, які виробляються країною-агресором, заборонена.

"Реєстрація вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики гострого респіраторного захворювання COVID-19 для екстреного медичного застосування, розробку і / або виробництво яких здійснено в державі, визнаній Верховною Радою України країною-агресором, забороняється", — йдеться в постанові Кабміну № 85 від 8 лютого.

Нагадаємо, 31 грудня 2020 року АТ "Біолік" подав до Міністерства охорони здоров'я України заяву про державну реєстрацію лікарського засобу — вакцини Гам-КОВІД-Вак, комбінована векторна вакцина для профілактики коронавірусної інфекції, викликаної вірусом SARS-CoV-2, виробництва ФДБУ "НДЦЕМ ім. М.Ф. Гамалії, МОЗ Російської Федерації.

Пізніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що "Биолік" подав тільки заявку, але не надав необхідні документи.

"У нас є подана 6 січня заява українською компанією "Біолік" на реєстрацію. Але крім цього — ні реєстраційної форми, ні інших необхідних документів вони досі не подали. Є тільки один папірець під назвою "Заява на реєстрацію", — зазначив Степанов .