Харківська фармакологічна компанія повідомила, що технічно здатна здійснити виробництво вакцини від коронавірусу

При цьому на "Біолік" підкреслили, що для того, щоб почати виробництво, вакцина повинна мати державну реєстрацію в Україні.

У компанії запевняють, що працюють "виключно відповідно з чинним законодавством України".

Харківська фармацевтична компанія, яка нібито повинна виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V", відреагувала на цю інформацію. Відповідне повідомлення опублікували на сайті фармкомпанії.

"На окремих телеканалах і ЗМІ з'явилася інформація, що АТ "Біолік"освоїло технологію виробництва готової форми вакцини проти коронавірусу "Супутник V" і має можливість її серійного випуску для забезпечення потреб населення на території України та інших країн, — йдеться в інформаційному повідомленні на сайті компанії. — Повідомляємо, що АТ "Біолік", як національний виробник вакцин, технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавірусу, але тільки при наявності її державної реєстрації в Україні".

Також в фармкомпанії пояснили, що АТ "Біолік" "проводить виробничу діяльність виключно відповідно з чинним законодавством України та виробництво будь-якого лікарського засобу можливе лише за умови його державної реєстрації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від коронавірусу: як і коли робити щеплення?

"На даний момент АТ "Біолік" не підписувало жодних контрактів, не отримувало ніяких трансферних технологій щодо виробництва вакцини "Супутник V", або будь-яких інших вакцин проти коронавірусу і ніколи не виробляли таких вакцин на технологічній базі компанії", — повідомили в компанії.

Раніше KHARKIV Today писав, що Росія планує виробляти свою вакцину від COVID-19 в Харкові. Пізніше інформацію про те, що на виробничих потужностях харківського АТ "Біолік" будуть виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V", в спецслужбах назвали провокацією