Харківська бригада Нацгвардії тепер носить ім'я полковника армії УНР

Указ президента про присвоєння 3-й бригаді імені полковника Петра Болбочана вступив в силу в День захисника України, 14 жовтня.

Полковник Петро Болбочан — військовий діяч Української Народної Республіки.

Харківська 3-я бригада оперативного призначення Національної гвардії України тепер носить ім'я полковника Петра Болбочана. Відповідний указ президента Володимира Зеленського №436 / 2020 в середу, 14 жовтня, опублікували на офіційному сайті Офісу президента.

Свій указ глава держави пояснив бойовими заслугами, мужністю, зразковим виконанням поставлених завдань і високим професіоналізмом особового складу бригади.

Указ набрав чинності в день його опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курсант, який вижив у катастрофі Ан-26 біля Чугуєва, продовжить навчання в ХНУПС імені Кожедуба

За словами громадських діячів з організації "Декомунізація. Україна", в подальшому вони будуть боротися за встановлення меморіальної дошки та пам'ятника Петру Болбочану на однойменній вулиці на Холодній горі в Харкові.

Полковник Петро Болбочан — військовий діяч Української Народної Республіки. Брав активну участь у придушенні січневого більшовицького повстання в Києві в 1918 році, пізніше командував 2-м піхотним полком Запорізької дивізії. Відігравав важливу роль в зайнятті Полтави і Харкова в березні-квітні 1918 року.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харкові відкрили меморіальну стіну воїнам АТО і ООС.