"Харківгаз" перевіряють на дотримання правил безпеки після вибуху з загиблими

Йдеться про вибух, який стався 28 жовтня.

Управління Держпраці перевірить, чи дотримувалися співробітники Дергачівського відділення "Харківгазу" правил безпеки.

Головне управління Держпраці в Харківській області 24 листопада розпочало позапланову перевірку дотримання вимог з охорони праці та промислової безпеки Дергачівським відділенням АТ "Оператор газорозподільної системи "Харківгаз", співробітники якого загинули і отримали поранення в результаті нещасного випадку 28 жовтня. Про це повідомили на сайті ГУ Держпраці .

"Аж до 7 грудня буде здійснюватися перевірка дотримання законодавства про охорону праці відповідно до вимог ч. 1 ст. 6 Закону України "Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності", абзацу 8" — аварія, смерть потерпілого в результаті нещасного випадку або професійного захворювання, що було пов'язано з діяльністю суб'єкта господарювання", — йдеться в повідомленні.

Співробітники Управління Держпраці приділять увагу дотриманню працівниками "Харківгазу" ряду правил під час проведення робіт. Серед них: загальні вимоги стосовно забезпечення роботодавцями охорони праці працівників, правила охорони праці при експлуатації вантажопідіймальних кранів, підйомних пристроїв і відповідного обладнання, при роботі з інструментом і пристосуваннями, правила безпеки систем газопостачання та безпечної експлуатації електроустановок споживачів.

.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух газу в Дергачівському районі: комісія Держпраці продовжила терміни розслідування

Головний спеціаліст Сектору взаємодії із засобами масової інформації, міжнародних зв'язків та питань з Євроінтеграції Управління Держпраці в області Вікторія Гроховська повідомила KHARKIV Today, що мова йде про стандартну процедуру.

"Там, де відбуваються нещасні випадки, обов'язково проводиться позапланова перевірка. Вона тільки почалася, з часом будемо давати якісь подробиці, але поки що їх немає", — зазначила вона.

У свою чергу прессекретарка АТ "Харківгаз" Ольга Клименко повідомила KHARKIV Today, що стан чотирьох постраждалих в результаті вибуху в Дергачівському районі стабільний, всі вони переведені з реанімації до звичайних палат.

KHARKIV Today раніше писав про те, що чотирьох постраждалих від вибуху газу в Дергачівському районі прооперували.

Вибух на газорозподільній  підстанції в Дергачівському районі стався 28 жовтня. Після вибуху природного газу відбулося сильне задимлення. Двоє людей загинули на місці і один помер в лікарні.