Харків витратить ще мільйон гривень на рулонний газон

"Харківзеленбуд" шукає постачальника.

Газон буде складатися з тонконога, повзучої червоною вівсяниці і пасовищного райграсу.

Комунальне підприємство "Харківзеленбуд" Харківської міської ради хоче купити рулонний газон за 1 190 000 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Відповідно до тендерної документації, всього планують придбати 15 тисяч квадратних метрів рулонного газону. Він повинен складатися з тонконога (на 40%), повзучої червоною вівсяниці (на 30%) і пасовищного райграсу (на 30%).

Замовник вимагає, щоб вік рулонного газону становив не менше двох повних років, щільність трав'яного покриву — не менше 95%. Трава повинна бути висотою від 4 до 6 сантиметрів, дерен — товщиною від 2 до 2,5 сантиметра. Пласти рулонного газону матимуть розмір 2 метри x 0,4 метра, вага одного рулону складе 15-25 кілограмів.

"Рулонний газон повинен мати високодекоративний вигляд, хорошу щільність, густоту травостою, не мати залисин і бур'янів, не повинен рватися і розсипатися, мати рівномірний зелений колір. Не допускається наявність пошкоджених або зношених країв, хвороб, комах-шкідників", — сказано в документації .

Зрізати газон постачальник буде в день відвантаження. Якщо він втратить декоративний вигляд за три місяці, то фірма-постачальник повинна буде замінити пошкоджену частину газону. Аукціон запланований на 14 серпня.

Як писав KHARKIV Today, парк Горького в квітні купив собі п'ять тисяч квадратних метрів рулонного газону з райграсу, повзучої червоної вівсяниці і тонконога за мільйон гривень.