Харків витратить 740 000 гривень на чотири світлодіодні люстри для стовпів

"Міськсвітло" замовляє чотири гірлянди.

За одну світлодіодну конструкцію готові віддати 185 тисяч гривень.

Комунальне підприємство електромереж зовнішнього освітлення "Міськсвітло" Харківської міської ради планує купити чотири світлодіодних конструкції за 740 тисяч гривень. Відповідний тендер опублікований в системі державних закупівель ProZorro.

Ілюмінаційна конструкція буде являти собою світлодіодну фігуру, яка встановлюється на опору освітлення. Замовник хоче, щоб конструкція була розрахована для установки на висоті не менше десяти метрів, вміла відтворювати складні динамічні і статичні світлові ефекти, запрограмовані з допомогою мультимедійного контролера.

Конструкцію виготовлять з сталевого каркаса, декорованого світлодіодними гірляндами і керованими світлодіодними модулями. На конструкцію будуть кріпитися дзеркальні елементи, які будуть постійно рухатися і відображати рух світла (при впливі вітру, сонячних променів).

.

Діаметр верхньої частини складе два метри, висота — три з половиною метра. Верхня і нижня частини конструкції будуть кріпитися до опори освітлення за допомогою сталевих хомутів. Сталеві елементи пофарбують в сірий колір. Важити конструкція буде не більше 230 кілограмів. Всього в гірлянді встановлять 800 світлодіодів білого кольору. Вона буде здатна відтворювати не менше тридцяти світлових ефектів з файлів jpg, png, gif, swf, mp4. Використовувати гірлянду будуть протягом року.

"Світлова конструкція призначена для повсякденного всесезонного використання, повинна бути захищена від впливу сонця, вітру, опадів і зберігати робочі і геометричні характеристики при температурах навколишнього середовища від мінус 25 до плюс 50 градусів", — сказано в документації.

Гарантійний термін на металеву частину конструкції просять не менше 36 місяців, на світлодіодні гірлянди та модулі — не менше року. Аукціон призначений на 25 лютого, поставити конструкції повинні до 31 грудня 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, раніше "Міськсвітло" замовив гірлянд для дерев. Вартість світлової системи складе 2,5 мільйона гривень.