Харків витратить 24 мільйони гривень на покупку квітів

"Харківзеленбуд" оголосив тендер.

У Харкові придбають більше мільйона штук рослин в горщиках. Не менш 80% будуть з розпущеними квітами.

Спеціалізоване комунальне підприємство "Харківзеленбуд" Харківської міської ради планує купити однорічні квіти за 23 842 146 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, всього купують 1 354 003 штуки квітів. Найбільше куплять тагетеса (чорнобривці) — 230 тисяч штук. Вони будуть жовтого, лимонного і оранжевого кольорів. Висота однієї квітки складе не менше 15 сантиметрів, на кожній буде по три розпущених бутони.

Найменше придбають ампельної петунії — 1000 штук. Це буде рослина висотою не менше 30 сантиметрів, з трьома розпущеними бутонами.

Серед інших квітів — бегонія (80 тисяч штук), віола (100 тисяч штук), герань різнобарвна (40 тисяч штук) і герань плющелиста (3 тисячі штук), катарантус (100 тисяч штук), колеус (190 тисяч), колосняк піщаний ( 10 тисяч штук), ампельна петунія (1000 штук), петунія (50 тисяч штук), портулак (80 тисяч штук), чорнобривці (230 тисяч штук).

В іншому лоті знову представлена ​​бегонія (40 тисяч штук), а також агератум (15 тисяч штук), віола двох видів (43 тисячі і 47 тисяч штук), катарантус (30 тисяч штук), петунія (200 тисяч штук), сальвія (45 тисяч штук) і тагетес (80 тисяч штук).

"Розсада однорічних квітів повинна бути здоровою, свіжою, чистою, рівномірною, не переплетеною  між собою, з добре розвиненою кореневою системою. Форма рослин, забарвлення пагонів і листя — характерні для даного виду і сорту. На рослинах не допускається наявність шкідників, ознак хвороби, механічних пошкоджень", — зазначив замовник.

Рослини повинні бути в горщиках діаметром не менше семи сантиметрів. Окремі вимоги до ампельних культур (рослини, які вирощуються в підвісних кашпо, горщиках) — їх висадять в горщики діаметром не менше 11 сантиметрів по дві штуки. Постачальник повинен буде відвантажити всі рослини з квітня по грудень 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, в лютому 2020 року "Харківзеленбуд" купив тисячі штук однорічних рослин на 22 мільйони гривень. У місті посадили петунії, чорнобривці, фіалки і бегонії.