Харків вирішив купити дефіцитні апарати ШВЛ

Рішення про закупівлю буде прийнято сьогодні на засіданні міської комісії з надзвичайних ситуацій.

16 березня в міськраді вирішили, що потрібно докупити апарати для штучної вентиляції легенів і визнали, що зробити це вже дуже проблематично.

Судячи з усього, стадія заперечення у чиновників Харківської міськради закінчується. У середу-четвер мер наполягав, що карантин нам нав'язали, а вже в понеділок Геннадій Кернес сказав, що місто вирішило закупити апарати для ШВЛ.

"Будуть виділені кошти на закупівлю апаратів для штучної вентиляції легенів. Ми купимо їх стільки, скільки буде в наявності, тому що сьогодні важко знайти на ринку таке обладнання",  — сказав Кернес.

Рішення буде прийматися сьогодні на засіданні комісії з НС о 15:00. У той же час тест-систем для виявлення COVID-19 в місті, як і раніше немає. 100 наборів раніше закупила  обласна інфекційна лікарня.

«Якщо нам вдасться зробити один захід, то ми забезпечимо тестами на коронавірус жителів всього міста», — сказав Кернес.

Подробиць "операції" в міськраді не розголошують і поки неясно, чи послідує Харків прикладу Львова, Одеси, Івано-Франківська та Запоріжжя, які вирішили закрити всі заклади громадського харчування і масового скупчення людей.

Раніше стало відомо, що 10 березня Київ закупив 1200 тест-систем для визначення коронавірусу, які надійшли до лікарень, ще 5000 систем повинні були купити до кінця минулого тижня. Тест-системи, за даними МОЗ, є в лікарнях Житомира, Тернополя, Дніпра, Вінниці, Києва, Рівного, Львова та Запоріжжя.