Харків в "червоній" зоні: міський і приміський транспорт пообіцяли не зупиняти

Закриються кінотеатри, заклади культури фітнес-центри і спортзали.

Заклади харчування і ТРЦ будуть працювати до 20:00.

З 00:00 19 жовтня Харків буде в "червоній" зоні карантину, а значить в місті введуть нові карантинні обмеження. Міська та обласна влада пообіцяли не зупиняти громадський транспорт і попросили городян дотримуватися маскового режиму та дистанції. Кажуть, через тиждень обмеження переглянуть, і якщо кількість хворих буде стрімко рости, карантин може бути більш суворим.

"Відповідально заявляю наступне. Транспорт працюватиме в повному обсязі, як і працював, — метро, ​​наземний електротранспорт, маршрутні таксі міська влада зупиняти не буде. При цьому я звертаюся до харків'ян — відповідально поставтеся до дотримання маскового режиму і соціальної дистанції", — заявив в своєму зверненні до городян перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоно-помаранчева: жоден район Харківської області не потрапив до "жовтої" зони карантину

Також в міськраді пообіцяли, що будуть працювати ринки, продовольчі магазини і ТРЦ (крім розважальних зон), заклади громадського харчування, торгового і побутового обслуговування.

Про те, що міський і приміський транспорт не зупиниться, повідомив і голова Харківської ОДА Олексій Кучер. Також він поінформував, що будуть закриті культурні та розважальні заклади, кінотеатри, фітнес-центри і спортзали, а заклади громадського харчування, непродовольчі магазини, ринки і ТРЦ будуть працювати до 20:00. Продовольчі магазини продовжать роботу в звичному режимі.

"Крім того, закриваємо відвідування одержувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах", — повідомив Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місць з киснем в лікарнях більше немає: в Харкові проблеми з госпіталізацією хворих коронавірусом

Шкільні заклади з 19 по 30 жовтня підуть на канікули. Дошкільні заклади поки продовжать роботу в звичному режимі. ВНЗ, за його словами, також "не будуть розпускатися".

Настільки мінімальні обмеження в зв'язку з переходом до "червоної" зони голова ХОДА пояснив наступним чином: "Ми по інцидентності не перебуваємо в лідерах".

Кучер зазначив, що якщо область продовжить демонструвати негативну динаміку зростання кількості хворих, то через тиждень це рішення може бути переглянуте, а обмеження — посилені.

На питання журналістів, чи не скасують у зв'язку з новим карантинним зонуванням проведення місцевих виборів, Олексій кучер відповів, що "рішення про проведення виборів має ухвалюватися на державному рівні".

KHARKIV Today раніше писав про те, що Харків в "червоній" зоні карантину.