Харків увійшов в ТОП-10 найдешевших міст Європи

У загальноєвропейському рейтингу місто зайняло 223 місце

Аналітики сервісу Numbeo порахували, де в Європі найдорожче жити.

Українські міста займають останні рядки в Рейтингу вартості життя. Такі дані в своєму традиційному піврічному звіті оприлюднив сервіс Numbeo.

Найбільш дорогі для проживання міста на континенті знаходяться в Швейцарії. Очолює рейтинг Цюріх зі 130 балами, за ним йдуть Лугано, Базель, Женева і Лозанна.

Париж в рейтингу посів 13-у сходинку, Амстердам — ​​18-у, Лондон розмістився на 23-му місці, а в Східній Європі найдорожчою названа Братислава, яка обійшла навіть Прагу, Варшаву і Москву.

Українські міста знаходяться внизу списку. Найдорожче з них — Київ з 33-ма балами, він на 203 місці. За ним ідуть Миколаїв, Одеса, і тільки після цього — Харків, який набрав 30 балів. Він розмістився між російським Челябінськом і українським Львовом. Замикають европейський рейтинг вартості життя Суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян найбільше хвилює безробіття і війна

Формула розрахунку вартості життя враховує кілька показників: ціни на споживчі товари, оренду житла, ресторани, вартість продуктів. Аналітики порівнюють ці дані з Нью-Йорком, цьому місту присвоєно бал 100. Наприклад, Харків отримав індекс орендної плати 10. Це означає, що оренда житла в Харкові на 90% дешевше, ніж в Нью-Йорку.