Харків увійшов до десятки найдорожчих міст України за тарифами на послуги ЖКГ

3035 гривень платить за комуналку харківська родина з трьох осіб, яка проживає у квартирі площею 50 квадратних метрів і без лічильників.

Найдешевше комуналка в Україні коштує жителям Ужгорода. Вони платять на 2000 гривень менше, ніж харків'яни, за ідентичні квартири.

Рейтинг міст за вартістю комунальних послуг опублікувала LIGA.net. У рейтингу Харків знаходиться на 10 місці. Згідно з підрахунками, харківська родина з трьох осіб, яка проживає у квартирі площею 50 квадратних метрів, без лічильників, платить за комуналку 3035 гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я пропустила мороз в січні?": Чому харків'яни отримали платіжки за січень втричі більші грудневих

Більше за всіх комуналку викладають жителі Дніпра — 3466 гривень. Це на 430 гривень більше, ніж жителі Харкова. А в Києві за комунальні послуги віддають 3145 гривень.

Дешевше харківської комуналка в Полтаві — 2916 гривень, Львові — 2687 гривень та Ужгороді — 854 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська комуналка в собаках — мальтійською болонкою можна оплатити опалювальний сезон (інфографіка)

За даними видання, в Україні немає офіційних даних з порівняльною таблицею сум, які споживачі віддають за послуги ЖКГ. Рейтинг склали, спираючись на затверджені місячні норми споживання для родини з трьох осіб, яка мешкає у квартирі на 50 квадратів з гарячою і холодною водою, теплом, електроенергією і газом, але без лічильників, і на тарифи кожного міста.

Як писав KHARKIV Today, за боргами за газ, опалення та гарячу воду, холодну воду і водовідведення та вивіз сміття за підсумками 2019 року Харківська область увійшла до трійки лідерів. Трохи менші борги за квартплату. До кінця 2019 року населення Харківської області заборгувало за комунальні послуги 7 053 368 900 гривень.

Нагадаємо, у 2019 році опалювальний сезон розпочався 15 жовтня не для всіх харків'ян — деякі чекали на теплі труби більше місяця. "Харківські тепломережі" не виплачують зарплати своїм робітникам. Усі зарплати з липня — на плечах міського бюджету. Це означає, що харків'яни розраховуються за тепло не тільки за платіжками, а й зі своїх податків.

Відзначимо, в лютому 2018 року цілий мікрорайон на Салтівці залишився без тепла. Аварію не могли усунути більше трьох днів, температура в квартирах опустилася до 11 градусів.