Харків остаточно позбувся станції "Московський проспект"

Майже десять місяців знадобилося харківській підземці, щоб змінити таблички і переозвучити оголошення.

Рішення перейменувати станцію "Московський проспект" на "Турбоатом" прийняли ще в минулому році, але до цього в метро все залишалося, як і раніше.

З 12 серпня в метро станція "Московський проспект" змінила назву на "Турбоатом". Про зміни KHARKIV Today повідомив прес-секретар КП "Харківський метрополітен" Олексій Бітнер.

"Це тривалий процес, інвентаризація, потім виготовлення, це не тільки одна табличка — таблички різних форматів. Одного формату висять на шляхових стінах великі, іншого формату висять на шляхових стінах на кожній станції маленькі, або там де вказується перехід на іншу станцію, у кожному вестибюлі висять схеми, на виході з метро теж замінили" — пояснив він.

Назву "Московський проспект" більше не можна почути і побачити в харківській підземці. Таблички з назвою "Турбоатом" з'явилися на однойменній станції та інших, де зображена схема руху. Оголошення тепер звучить так: "Електропоїзд прямує до станції "Турбоатом" і далі в депо".

Нагадаємо, 16 жовтня 2019 року депутати Харківської міськради прийняли рішення про перейменування станції "Московський проспект" в станцію "Турбоатом". За тиждень до цього подібне звернення озвучили співробітники турбінобудівного заводу, раніше аналогічна петиція була опублікована на сайті міськради. Депутати були як ніколи одностайні, тільки одна людина утрималася, але не зі своєї вини. У депутата Івана Ракича (фракція "Самопоміч") не спрацювала кнопка під час голосування.