Харків на карантині: скільки коштують в супермаркетах гречка, часник і лимони

KHARKIV Today проінспектував супермаркети і з'ясував, які ціни на товари в період карантину і чи можна зібрати "антивірусний набір".

Уже тиждень харків'яни знаходяться на карантині. KHARKIV Today провів рейд по великим торговельним мережам.

Ми вийшли за покупками в супермаркети "АТБ", "Клас" та "Рост", щоб перевірити, чи є на полицях необхідні товари і подивитися, чи надягають співробітники маски.

23 березня ми обійшли три супермаркети в районі станції метро "Холодна гора" і не змогли в одному місці зібрати "противірусний набір", який включає лимон, часник і імбир.

"АТБ"

У супермаркеті немає ні лимонів, ні часнику, залишився тільки імбир по 172,95 гривні за кілограм. Працівниця залу тільки розвела руками і сказала, що продукти "не привезли".

"Клас"

Тут можна знайти лимони по 69,9 гривні за кілограм, але вигляд їх не товарний. Часник продають по 109,9 гривні за кіло, а ось імбиру не виявилося зовсім.

"Рост"

Тут нам вдалося знайти лимони по 69,99 гривень, молодий часник по 139,99 гривні. У кошику на вітрині залежалися залишки імбирного кореня, за який просили 299,99 гривні.

Ще тиждень тому харків'яни в паніці скуповували крупи, сіль і товари першої необхідності, а в соцмережах ділилися напівпорожніми стелажами.

Зараз же полиці супермаркетів не пустують — скрізь є необхідний набір продуктів: гречка, борошно, сіль, молочні та м'ясні продукти, яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин весіллю не перешкода. За два дні в Харківській області - понад 90 розписів

За кілограм гречки "Розумний вибiр" в "АТБ" просять 33,6 гривні, швидкорозварювана крупа "Аттуаль" обійдеться покупцеві в 50,9 гривні. У "Класі" кіло гречки "Кращий вибiр" коштує 38 гривень, 800 грамів крупи марки "Красуня" обійдуться в 33,1 гривні, за таку ж кількість гречки "Терра" просять 42,9 гривні. У "Рості" виявилася найдорожча крупа: за кілограм швидкорозварюваної гречки "Сквірянка" доведеться викласти 55,1 гривні, 400 грамів гречки торгової марки "Шебекiнська" обійдеться 30,7 гривні.

"На 10 гривень подорожчала гречка. Була по 23 гривні, тепер 33 коштує", — нарікає одна із відвідувачок "АТБ".

За кілограм грудки бройлера в "АТБ" просять 80,5 гривні, в "Рості" — 68,9 гривні. В останньому супермаркеті кілограм курячого філе коштує 91,9 гривні, в "Класі" його віддадуть за 84,9 гривні.

Вартість десятка яєць в "АТБ" стартує із 12 гривень, в "Класі" за 12 гривень також можна купити найдешевші яйця торгової марки "Фермерське". У "Рості" десяток яєць "Золотий птах" обійдеться покупцеві в 15,9 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НС в Харківській області. Що це означає?

За 900 мілілітрів молока 2,5% жирності ТМ "Своя Лiнiя" в "АТБ" просять 19,5 гривні. По акції в "Класі" можна купити таку ж пачку молока, але від фірми "Балмолоко" за 14,9 гривні. У "Рості" аналогічне "Балмолоко" продають без знижки по 19,87 гривні. Акція в цей день була лише на пакет ультрапастеризованого молока "Монін" 2,6% жирності (900 мілілітрів). Його продавали за 17,47 гривні.

Кілограм вагового 18% сиру в "Класі" від "ХМЗ" обійдеться в 49,4 гривні, такий же сир у "Рості", але від торгової марки "Малороганский" коштує 42,1 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харків'яни живуть на карантині: пробіжки, нові пісні і час "побатонитися"

Банани в "АТБ" продають по 29,95 гривні за кілограм, у "Класі" — по 29,9 гривні, в "Рості" — 29,99 гривні.

Ціна 1,5-кілограмової пачки солі торгової марки "Артемсіль" в "Класі" і "Рості" — 8,1 гривні, в "АТБ" — на 10 копійок дорожче.

Безпека

За нашими спостереженнями всі співробітники носять маски в супермаркеті "АТБ". Є маски у співробітників супермаркету "Клас", проте не всі продавці закривають ними обличчя. А ось в "Рості" деякі співробітники зовсім працюють без масок навіть за відкритими вітринами.