Харків на карантині. День перший. Транспорт (фото, відео)

Не дивлячись на те, що в харківському транспорті заборонили перевозити більше ніж 10 пасажирів, маршрутки і тролейбуси набиті вщент.

У вівторок, 17 березня, через карантин у Харкові зупинилося метро. Працювати продовжує лише наземний транспорт, але у нього веліли пускати не більше 10 пасажирів. Однак на практиці завдання виявилося нездійсненним.

KHARKIV Today з'ясував, як 18 березня харків'яни добиралися на роботу в умовах карантину. 

Із Одеської до центру

Як і зазвичай, поїздка зайняла близько години. Дістатися можна практично без проблем, більшу частину шляху — на тролейбусі чи автобусі. Тролейбус № 3 о 9:00 курсував за звичним графіком. Незважаючи на оголошення-попередження про обмежену кількість пасажирів, людей в салоні —більше 20. Протягом всього маршруту ніхто не "дозує" пасажирів і не робить спроб висадити зайвих. Співробітників патрульної поліції на зупинках по маршруту також не помітили. Зате на кінцевій —кінотеатр "Зірка", пасажирів чекав неприємний сюрприз у вигляді контролю: від усіх зажадали пред'явити квитки або оплату E-ticket.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як буде ходити транспорт в Харкові зміни маршрутів трамваїв, тролейбусів і маршруток

Маршрутки № 5, 147 і 304 їдуть за звичним маршрутом. Пасажирів ніхто не рахує, хоча на вході висить оголошення. Людей в масках не помічено.

Від метро "Наукова" до метро "Пушкінська"

Час в дорозі — 20 хвилин. Оскільки підземка не працює, дістатися до роботи можна тролейбусом, далі — пішки. Із Олексіївки тролейбус №2 під'їхав до зупинки повний, довелося стояти біля дверей. "Рогатий" проїхав одну зупинку і зупинився не доїжджаючи до станції метро "Університет". Подальший шлях — пішки.

Від метро "Героїв праці" до метро "Університет"

Час в дорозі 1 година 10 хвилин, на метро дорога займала в половину менше часу. На маршрутку №266Е, яка ходить в центр, можна сісти біля "Радіоринку". Автобус змінив маршрут і тепер ходить від станції "Льва Толстого", курсує через проспект Тракторобудівників, вулицю Героїв Праці, вулицю Шевченка, Харківську набережну, провулок Вірменський, Павлівську площу, вулицю Університетську, провулок Мечнікова, кінцева зупинка — площа Конституції. На зупинці десь 30 осіб, в автобус сіли приблизно 20, решта залишилися чекати інший транспорт. Пасажирів не рахували і не обмежували вхід в салон, всі були без масок. Автобус доїхав до площі Конституції за 50 хвилин, ще 20 хвилин довелося йти пішки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків на карантині. Що подивитися, почитати і вивчити вдома

На трамвайних зупинках (трамваї №27, курсують в сторону стадіону "Металіст", через проспект Гагаріна і Кінний ринок) людей було більше — до 50 осіб. Автобуси — до центру ходять №266Е і №272. Багато людей на зупинках не знали, якою маршруткою поїхати в центр.

"Зазвичай я їжджу на метро, сьогодні близько півгодини витратила тільки на те, щоб знайти зупинку, звідки вирушає хоч якась маршрутка в центр", — розповіла харків'янка Ганна.

Із району Одеської до заводу ім. Малишева

В цьому напрямку їдуть робітники заводу, КБ ім. Морозова, співробітники і пацієнти поліклініки, робітники багатьох оптових баз. Трамваї № 5 і № 8 йшли вранці за стандартним маршрутом, кількість пасажирів протягом шляху ніхто не рахував.

"Людей в масках стало набагато більше, а так ніяких змін не відчули. Трохи більше, ніж завжди, трафік у "Роста", але тепер тут зробили зупинку для багатьох нових маршруток, які з'явилися через закриття метро. Перевіряльників не бачили вранці . В цілому відчуття, що життя йде своєю чергою, тільки за графіком вихідного дня. Здається, багато хто усвідомив, що краще сидіти вдома ", — розповіла співробітниця поліклініки № 21.

Нагадаємо, о 20:00 17 березня призупинив роботу "Харківський метрополітен". По місту можна пересуватися наземним транспортом, деякі трамваї, тролейбуси і автобуси змінили маршрут

Як писав KHARKIV Today в Україні виявили 14 підтверждених випадків захворювання коронавірусом, два — з летальним результатом. Від ускладнень померли 71-річна жінка в Житомирській області і 33-річна жителька Чернівецької області.