Кернесу пропонували балотуватися в мери Харкова від "Слуги народу"

Голова ХОДА Олексій Кучер в інтерв'ю Дмитру Гордону заявив, що пропонував, щоб в мери Харкова від партії "Слуга народу" балотувався один з синів Геннадія Кернеса.

На думку Олексія Кучера, якби Геннадій Кернес не виступив проти того, щоб один з його дітей йшов в мери від "Слуги народу", то таким кандидатом, ймовірно, міг би стати 38-річний Кирило Кернес.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер пропонував, щоб в мери Харкова балотувався один з синів чинного мера Геннадія Кернеса. Про це він розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Моє слово при прийнятті рішення теж мало вагу. Ми розглядали різні варіанти, [хто зможе балотуватися в мери Харкова від "Слуги народу", — прим.] ... У тому числі, [приведу, — прим.] в якості прикладу, одного з найвідоміших промисловців нашого регіону, керівника "Турбоатому" Віктора Суботіна. Це людина шанована, досить відома серед еліт. Розглядалися і сини Кернеса. Це все було предметом дискусії ... Але Геннадій Адольфович упертий, тому ми поки що маємо те, що маємо", — сказав Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес перебуває на лікарняному більше місяця 

За словами голови ХОДА, Кернес виступив проти висування одного з його синів в мери Харкова замість нього.

"Він був проти. Якби він був за, думаю, хтось пішов би з його синів", — сказав Кучер.

За словами голови Харківської ОДА, якби нинішній мер не відмовився від пропозиції, кандидатом від "Слуги народу", ймовірно, міг би піти 38-річний Кирило Кернес. Зараз він очолює список партії "Блок Кернеса — Успішний Харків" на виборах до Харківської облради, а в мери від "Слуги народу" йде Олексій Кучер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес отримав негативний тест на COVID-19

Кучер зазначив, що ідею про висунення сина Кернеса від "Слуги народу" підтримав, зокрема, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. При цьому остаточне рішення у виборі кандидата було за президентом України Володимиром Зеленським.

"Оскільки я з команди президента найбільш публічне, впізнаване обличчя в місті і області, президент попросив і я, як людина командна, прийняв рішення йти [і балотуватися в мери Харкова, — прим.]", — сказав Кучер.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в міськраді розповіли, скільки залишилося чекати Геннадія Кернеса.