Кернеса просять удосконалити острівці безпеки після ДТП на Науковій

Після ДТП на проспекті Науки, де автомобіль зніс чотирьох пішоходів на острівці безпеки, меру написали петицію.

На думку автора звернення, зараз острівці безпеки не виконують своєї функції, потрібно їх удосконалити.

Житель Харкова Віктор Малихін звернувся до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з проханням встановити на всіх острівцях безпеки відбійники, які зможуть захистити пішоходів. Відповідна петиція опублікована на сайті Харківської міської ради.

"У зв'язку з останньою ДТП пропоную переглянути стандарт технічного облаштування острівця безпеки, щоб він повною мірою відповідав своїй назві і був обладнаний відбійниками, здатними захистити пішоходів. Застосувати відбійники на острівцях безпеки повсюдно, тому що ситуація на дорогах ускладнилася", — зазначив заявник .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автозлочини і покарання. Чому в Харкові страждають пішоходи?

Відзначимо, електронну петицію розглянуть в мерії, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. На сьогоднішній день звернення Віктора Малихіна підтримали 27 осіб. Проголосувати за ініціативу можна тут.

Нагадаємо, аварія на проспекті Науки сталася 7 листопада о 16:10

22-річний водій Volkswagen (громадянин Єгипту) Алі Хенді наїхав на чотирьох пішоходів, які стояли на острівці безпеки. Трьох — 48-річного чоловіка, десятирічного хлопчика і жінку віком близько 50 років — госпіталізували до лікарні "швидкої допомоги".

9 листопада Київський райсуд Харкова обрав  Алі Хенді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави в розмірі 10,5 мільйона гривень.