Кернеса поховають на почесній алеї

У Харкові почали готуватися до похорону Геннадія Кернеса.

У Харківській міськраді проходить нарада з приводу організації похорону мера. У малому залі виконкому присутні віце-мери Світлана Горбунова-Рубан, Андрій Руденко, Євген Водовозов, голова Патрульній поліції Харкова Альона Стрижак, директор ХНАТОБу Олег Орищенко, головлікар лікарні № 17 Дмитро Черепов, директори департаментів міськради, депутати Харківської облради. Слово першим взяв секретар міськради Ігор Терехов.

"Важка у нас непоправна втрата, людина-легенда, яка зробила для Харкова стільки, скільки не зробив ніхто. Ми всі, як команда Геннадія Адольфовича, причетні до того, що Харків став улюбленим містом. Дуже важко, тому що скільки разом різних моментів пройшли: і хороших, і важких. Його воля, вміння націлити команду на успіх дорогого коштує. Кожен пройшов свій шлях з ним, на жаль, говорю це минулому часі. Дуже важко усвідомлювати, що пішла з життя людина з великої літери, близький мій друг, з яким пов'язує не один рік, а десятки років", — сказав Терехов.

Головне питання — коли відбудуться похорони. Але поки що відповіді на нього немає. За словами Терехова, не виключено, що прощання буде не в понеділок-вівторок, а в середу-четвер.

"Зараз я не можу назвати чіткої дати, коли ми організовуємо похорон. Напевно, це вівторок-середа, максимум четвер наступного тижня", — сказав секретар міськради.

Після того як літак з тілом приземлиться в аеропорту, буде організований переїзд до лікарні № 17.

Точно відомо, що відспівування Кернеса пройде в Благовіщенському соборі, звідки буде організована трансляція. Потім буде прощання в будівлі Харківського театру опери та балету. За попередньою інформацією, це буде з 9:00 до 13:00.

"Ми очікуємо величезну кількість людей, нам потрібно зробити так, щоб ми виконали всі карантинні заходи. Протягом чотирьох годин буде прощання. Точно все скажу додатково. Попрошу, щоб вибухотехніки все обстежили", — сказав Терехов.

Секретар міськради не назвав номер кладовища, на якому поховають Кернеса, але пообіцяв, що він буде похований на почесній алеї. Судячи з усього, мова йде про цвинтар на вулиці Пушкінській (друге або тринадцяте кладовища).

"Я вам хочу сказати, що він буде похований на почесній алеї. Там, де найвидатніші харків'яни поховані, рішення прийняли разом з родиною", — зазначив Терехов.

Як писав KHARKIV Today, 17 грудня вночі після ускладнень від коронавірусу помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. Про це повідомив його друг Павло Фукс, а також Родіон і Оксана Гайсинські. Причиною стали серйозні ускладнення від коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму.

Нагадаємо, Геннадій Кернес заразився коронавірусом в серпні цього року. В останній раз він з'явився на публіці 23 серпня 2020 року, під час святкування Дня міста. У міськраді тривалий час приховували хворобу Кернеса, офіційно про це оголосили тільки 14 вересня. Спочатку Кернес лікувався в 17-й міській лікарні, але 16 вересня його медичним бортом перевезли до Німеччини, до берлінської клініки "Шаріте".