Кернес розповів, на що витратять гроші Ярославського

На гроші власника групи DCH Олександра Ярославського куплять 200 тисяч тест-систем для виявлення коронавірусу.

17 березня в Харкові засідав антикризовий штаб по боротьбі з коронавірусом на чолі з бізнесменом Олександром Ярославським. Він зустрівся з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом і головою Харківської ОДА Олексієм Кучером.

Геннадій Кернес розповів, про що говорив на зустрічі з власником групи DCH Олександром Ярославським і губернатором Харківської області Олексієм Кучером. Також мер опублікував знімок, судячи з якого, учасники антикризового штабу знаходяться в готелі Kharkiv Palace, який належить бізнесмену.

"В першу чергу, будемо купувати для міста і області апарати штучної вентиляції легенів і тести для виявлення COVID-19. Зокрема, Олександр Ярославський зобов'язався привезти до Харкова 5 000 упаковок, у кожній з яких буде по 40 тестів. Отже, найближчим часом в місті з'явиться 200 000 тестів для виявлення коронавірусу ",— повідомив Кернес у своєму Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків все-таки йде на жорсткий карантин

Харківський міський голова уточнив, що апарати ШВЛ, які потрібно закупити, ще шукають.

Кернес додав, що пенсіонерів, ветеранів, дітей війни та представників інших соціальних груп забезпечать усім необхідним.

Нагадаємо, перед засіданням антикризового штабу Кучер повідомив, що він зустрінеться з Ярославським і Кернесом у Харківській ОДА, щоб обговорити закупівлю додаткового обладнання за гроші бізнесмена.

Як писав KHARKIV Today, після наради в Офісі президента бізнесмена Олександра Ярославського

 призначили головою харківського антикризового штабу.