Кернес похвалився випробуваннями нового тролейбуса, які провели з порушенням карантину

Перший тролейбус проїхав по Північній Салтівці, де немає контактної мережі.

Пасажири і водій тролейбуса були без масок.

На Північній Салтівці почалися випробування першого тролейбуса з запасом ходу. Про це Харківський міський голова Геннадій Кернес повідомив в своєму Telegram і опублікував відповідні фотографії.

"Перший рейс пройшов за планом: від терміналу біля метро Героїв Праці по дротах, на повороті з Академіка Павлова на Дружби Народів водій опустив штанги і до кінцевої проїхав автономно, як електробус. Точно так — назад", — написав він.

За словами харківського міського голови, машини потрібно освоїти і розрахувати заряд акумулятора для різних маршрутів. Ще один напрямком, швидше за все, стане Жихар від станції метро "Проспект Гагаріна", потім напрямок від станції метро "Університет" до П'ятихаток і наступний — на "Горизонт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кажен другий — без маски: кондуктори, водії і пасажири в наземному транспорті Харкова ігнорують карантин

Відзначимо, водій нового тролейбуса, як і його пасажири, їхали без масок.

Нагадаємо, в Харків з Вінниці прибули перші тролейбуси з запасом ходу. Їм вистачить потужності на 20 кілометрів без "підзарядки" від мережі. Найближчим часом привезуть ще 12 машин з 50, які місто закупило по лізингу. Його строк — не більш 60 місяців з дати, визначеної договором. Вартість предмета лізингу становить не більше 520 мільйонів гривень. Сума авансового платежу повинна бути не менше 20% від вартості предмета лізингу з ПДВ. Лізингові платежі потрібно здійснювати щомісячно, а тіло — рівномірними частинами відповідно до умов договору фінлізингу. Гроші на відшкодування вартості тролейбусів повинні передбачити при формуванні бюджету Харкова на 2020-2024 роки.