Кернес похвалився, що хоче робити трамваї разом з Ярославським на ХТЗ

Перед виборами харківський мер вирішив здивувати електорат не тільки новими парками і скверами, а й трамваями. Перший вагон харківського виробництва з'явиться не раніше ніж через 2 роки.

Перед виборами харківський мер вирішив здивувати електорат не тільки новими парками і скверами, а й трамваями. Перший вагон харківського виробництва з'явиться не раніше, ніж через 2 роки.

У Харкові спільно з "Екополіс ХТЗ" бізнесмена Олександра Ярославського хочуть робити сучасні трамваї. Двигуни планують замовляти на "Електроважмаші". Про це повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

"Роботу починаємо зі створення необхідної технічної документації. Наступний етап — підготовка виробництва і його потужностей, а випуск перших харківських трамваїв заплановано не пізніше, ніж через 2 роки. Це будуть сучасні, низькопідлогові, тихохідні вагони, комфортні не тільки для пасажирів, але і для міської транспортної інфраструктури в цілому", — написав Кернес у своєму Telegram.

Харківський міський голова вважає, що в трамваях харківського виробництва буде зручно всім жителям всіх українських міст і обіцяє "побудувати" тисячу вагонів.

Нагадаємо, в кінці квітня заступник Кернеса з питань інфраструктури Євген Водовозов говорив, що міська влада дуже хоче почати глобальне оновлення трамвайного рухомого складу. Однак один простий одиночний низькопідлоговий трамвай коштує близько мільйона євро.

"Ми б дуже хотіли системно вирішити це питання, але самому місту зробити це дуже важко. Раніше завжди були спільні з державою програми фінансування — "50 на 50" і подібні. Сьогодні таких не існує, але, звичайно, дуже хочеться оновити трамвайний парк. Давайте закінчимо з тролейбусами, почнемо будувати метро, ​​будемо розуміти, що у нас може бути в наступному році, і, можливо, тоді почнемо розробляти відповідну програму", — повідомляв Євген Водовозов.

Трамваї в Україні виробляють в Одесі — "Татра-Юг" та Львові — корпорація "Електрон".