Керівником апарату Харківської ОДА став чиновник з Херсона

Відповідне розпорядження підписав Олексій Кучер.

Очолив апарат Харківської ОДА колишній керівник апарату Херсонської ОДА.

Керівником апарату Харківської обласної державної адміністрації став Володимир Клюцевський. Відповідні розпорядження підписав голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Укласти контракт про проходження служби на період дії карантину на підставі типового контракту про проходження державної служби на період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 22 квітня 2020 року №290, з Клюцевським Володимиром Івановичем", — сказано в розпорядженні.

Відзначимо, Володимиру Клюцевському 46 років, родом з Херсонської області, одружений, має двох доньок. У 1996 році закінчив Харківський національний університет імені Каразіна за спеціальністю "геоекологія", в 2002-му — Одеський регіональний інститут державного управління Української академії державного управління при Президентові України (магістр державного управління).

З 2000-х років працював в Херсонській обласній державній адміністрації. З 2014 року — керівник апарату Херсонської ОДА. У 2018 році отримав орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

У березні цього року Клюцевського звільнили з Херсонської ОДА через скандал, який розгорівся напередодні Міжнародного жіночого дня.

6 березня в сесійній залі Херсонської облради виступила група "Степ", де соліст виконував пісню, а поруч танцювала дівчина, одягнена в одну чорну майку.

Тоді голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв обурився таким подарунком жінкам і заявив про два звільнення і одне відсторонення.

"Те, що я побачив вчора в мережі Інтернет, мене неприємно здивувало. Я вважаю неприпустимим в приміщенні обласної державної адміністрації виступ в такому форматі. І вважаю, що за це повинна бути персональна відповідальність людей, які займалися організацією такого святкування Міжнародного жіночого дня. Я прийняв ряд кадрових рішень: звільнений керівник апарату Володимир Іванович Клюцевський. Більше не працює в нашій команді заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Чепіга, також відсторонюється все керівництво управління культури, молоді та спорту", — сказав тоді Гусєв і попросив вийти з залу підлеглих.

Згідно з декларацією, у Клюцевського є велика земельна ділянка в Херсоні, куплена в 2016 році за 24000 гривень. Іншої нерухомості, а також автомобілів він не вказав.

За рік на посаді керівника апарату Херсонської ОДА Клюцевський заробив 567 388 гривень, ще 19 814 гривень принесла робота в Херсонському національному технічному університеті. Його дружина теж працює в Херсонській ОДА — в департаменті агропромислового розвитку. За рік вона заробила 159513 гривень.

Кошти Клюцевський зберігає тільки готівкою — 160000 гривень. У минулому році він взяв кредит у "Приватбанку" в розмірі 250 294 гривень.