Катастрофа Ан-26: начальника ХНУПС ім. Кожедуба відсторонили від посади

Олексій Кучер вимагає назвати і притягнути до відповідальності винних у загибелі 26 курсантів та офіцерів.

Міністерство оборони усунуло з посади начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба Олесандра Туринського в зв'язку з розслідуванням катастрофи Ан-26 під Чугуєвом.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, коментуючи рішення Міноборони, вказав на необхідність притягнення до відповідальності винних у загибелі 26 українських курсантів і офіцерів.

"Переконаний, що винні в цій трагедії повинні бути названі і покарані українським судом. Так не повинно бути, щоб винні в загибелі наших курсантів та офіцерів уникли відповідальності і справедливого покарання за свої дії або бездіяльність", — написав Олексій Кучер в Telegram.

Він також подякував президенту Володимиру Зеленському і Кабінету міністрів за те, що тримають розслідування у фокусі своєї уваги. Робота урядової комісії на чолі з віце-прем'єром Олегом Уруським триває.

Напередодні він повідомив, що причини катастрофи вже встановлені і на наступному засіданні Кабінету міністрів вони будуть озвучені.

"На технічні неполадки наклався людський фактор. Плюс системні серйозні порушення в організації польотів по забезпеченню безпеки", — розповів віце-прем'єр.

Олександр Туринський тим часом пішов на лікарняний, обов'язки начальника університету тимчасово виконує його заступник.

Нагадаємо, Туринський балотується до Харківської обласної ради від "Блоку Світличної "Разом". Він перший в списку кандидатів по Шевченківському району, в загальнопартійний список його включили під №8.

Як писав Kharkiv Today, іногородні першокурсники ХНУПС масово прописуються в Шевченківському районі за два дні до голосування.