Карантин порушує кожне друге кафе в Харкові

Минулого тижня перевіряючі виявили порушення правил в 40% підприємств громадського харчування.

Співробітники Держспоживслужби виписали 529 приписів.

Минулого тижня перевіряючі відвідали 1318 об'єктів — заклади громадського харчування, торгівлі, ринки та інші. Порушення виявили у 529 випадках, або на 40% об'єктів.

Головні порушення — ігнорування маскового режиму, відсутність захисних окулярів у співробітників, відсутність контейнерів для збору використаних масок. Крім того, в закладах громадського харчування поверхні не дезінфікують кожні дві години. Про це повідомили в Держспоживслужбі в Харківській області.

Щоб усунути виявлені порушення, перевіряючі видали 529 приписів та пропозицій, також 40 відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 60 звернень щодня: що відбувається в харківській "інфекціонці"

У Держспоживслужбі нагадують, що захворюваність коронавірусом зростає, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, регулярно мити руки з милом і обробляти антисептиком.

Минулого тижня перевіряючі відвідали трохи більше об'єктів (1485) і виявили порушення в 36,2% випадків.