Кандидата від Блоку Кернеса зареєстрували з порушенням

Кандидат в мери міста з населенням менше 75 000 чоловік не може одночасно з цим бути кандидатом в депутати райради.

Кандидат до Харківської райради від партії Кернеса пообіцяв зняти свою кандидатуру.

Спостерігачі громадського руху "ОПОРА" в Харківській області зафіксували реєстрацію кандидатури Віталія Палагути на посаду мера Люботина і одночасно з тим в депутати Харківської районної ради від партії "Блок Кернеса — Успішний Харків". Про це в понеділок, 5 жовтня, громадські працівники повідомили на своєму офіційному сайті.

При цьому, відповідно до Роз'яснення Центральної виборчої комісії України від 11 вересня 2020 року №249, це є порушенням порядку висування, а саме — ч. 4 ст. 216 Виборчого кодексу України.

У Кодексі йдеться, що кандидати в мери міст, де кількість виборців менше 75 тисяч осіб, дозволено одночасне висунення в депутати до відповідної сільради, селищної ради, міськради або облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто хоче стати депутатом Харківської облради: зять Добкіна, син Кернеса і шурин Ярославського

При цьому абз. 3 ч. 4 ст. 216 Кодексу не допускає одночасного висунення в такому випадку до районної ради або міської районної ради.

Спостерігачі "ОПОРИ" повідомили про це до Люботинської міської та Харківської районної ТВК, а також самому Віталію Палагуті.

Кандидат повідомив, що хоче поспілкуватися з юристом. Кілька годин по тому він визнав, що сталася помилка, і пообіцяв 5 жовтня прибути до ТВК для написання заяви про відмову в участі на виборах до Харківської райради.

"Я не знаю як так сталося і все це пропустили. Я був впевнений, що можна так балотуватися. Я поїду до ТВК писати заяву про скасування реєстрації кандидатом у депутати районної ради", — повідомив Палагута.

У територіальному списку кандидатів до Харківської райради від партії Кернеса Палагута був останнім — 84-м.

Станом на 14:30 5 жовтня на сайті ЦВК Палагута значиться кандидатом в мери Люботина.

KHARKIV Today раніше писав про те, що кандидат в мери Харкова Добкін знявся з місцевих виборів.