Кабмін зібрався через авіакатастрофу під Харковом: якими будуть виплати і коли почнуться похорони

На засіданні Кабміну оголосили про створення держкомісії з розслідування трагедії в Чугуєві.

Сім'ям загиблих виплатять компенсацію в сумі півтора мільйона гривень, а питання про похорон можна буде ставити не раніше ніж через 2-3 тижні.

Кабінет міністрів України в суботу, 26 вересня, провів позачергове засідання в зв'язку з авіакатастрофою АН-26 в Чугуєві.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про створення державної комісії з розслідування цієї катастрофи. Комісію очолив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, заступником голови комісії став міністр оборони Андрій Таран.

Під час своєї доповіді голова комісії Уруський зазначив, що літак АН-26 здійснював плановий навчально-тренувальний політ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розглядає чотири версії причин катастрофи АН-26

"Це був четвертий виліт цього літака в складі цього екіпажу в день польотів. На борту перебували 27 чоловік, з них семеро — члени екіпажу — п'ять офіцерів і двоє прапорщиків, а також 20 курсантів ХНУПС — курсанти 2-го, 3-го і 4 -го курсів. О 20:38 командир повідомив про падіння оборотів лівого двигуна. Після чого була команда від диспетчерів заходити на посадку. О 20:44 командир корабля підтвердив готовність здійснити посадку. О 20:45 відбулося зіткнення літака з поверхнею землі. В результаті тіла 23 загиблих були знайдені відразу, потім були знайдені тіла ще двох чоловік. Двоє людей вижили. Один з них знаходився з 90% опіків в профільній лікарні. Друга людина, у якої були забиття, був відправлений до військового госпіталю Харкова. На жаль, курсант, у якого були опіки, сьогодні помер. Таким чином, з 27 людей, які перебували на борту літака, 26 вважаються загиблими", — зазначив Уруський.

За його словами, робота з тілами триває. Всі вони обгоріли і на сьогоднішній день жодне тіло ідентифікувати не вдалося. Для цього буде потрібно провести експертизу ДНК, що займе не менше 2-3 тижнів. Після цього можна буде ставити питання про похорон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер один з двох курсантів, які вижили в авіакатастрофі в Харківській області

У свою чергу, заступник міністра оборони Ігор Старобінський заявив, що міністерство прийняло рішення про одноразову виплату членам сімей загиблих в авіакатастрофі військовослужбовців ЗСУ.

"Розмір виплат складає 750 прожиткових мінімумів, що становить 1 576 500 гривень. Виплати будуть проводитися за рахунок фондів Міністерства оборони", — зазначив він.

До складу новоствореної комісії увійдуть також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова СБУ Іван Баканов, голова Державіаслужби Олександр Більчук, перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко, голова ХОДА Олексій Кучер, заступник керівника Офісу Президента, заступник держсекретаря Кабміну, головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, голова ДСНС Микола Чечоткін і міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Володимир Зеленський оголосив день жалоби і заборонив навчальні польоти​​​​​​​.