Кабмін просять виділити субвенцію на освіту через коронавірус

Освітній омбудсмен звернувся до Кабміну.

Омбудсмен стверджує, що місцеві бюджети не можуть профінансувати освітній процес в умовах коронавірусу.

18 серпня освітній омбудсмен Сергій Горбачов направив листа прем'єр-міністру України Денису Шмигалю, в якому попросив розглянути питання виділення субвенції з держбюджету на освіту через коронавірус, який, на його думку, негативно вплинув на якість освіти.

"Наполегливо прошу Вас негайно винести на розгляд уряду питання про надання системі освіти цільової субвенції з державного бюджету для подолання негативних наслідків впливу пандемії COVID-19 на безпеку і якість освіти в Україні", — сказано в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почнеться навчальний рік в школах Харкова: не виключають уроки в різний час і на свіжому повітрі

Омбудсмен пояснив: гроші потрібні на оплату додаткової роботи педагогів, якщо кількість школярів в класах зменшать і їх доведеться поділити на підгрупи для дотримання дистанції, на підвищення якості інтернет-покриття в школах і покупку устаткування для проведення дистанційного або змішаного навчання, закупівлю достатньої кількості миючих, дезінфікуючих засобів і масок, підвищення кваліфікації педагогів.

"Зараз місцеві бюджети, наскільки це можливо, здійснюють таке фінансування, але їх ресурсів явно недостатньо — і повинні бути підтримані державою", — підкреслив Горбачов.

Як писав KHARKIV Today, Міністерство освіти і науки України рекомендувало школам не збиратися на масові лінійки, а відсвяткувати початок навчального року в рамках класу.