Кабмін готується до новорічного локдауну

Кабінет міністрів розробляє відповідний план.

Посилений карантин можуть ввести, щоб медична система витримала період новорічних свят.

Ефективність карантину вихідного дня, який діє на території всієї України, оцінять на початку грудня, і при цьому Кабінет міністрів розглядає варіант введення повного локдауну в новорічний період. Про це під час засідання уряду в середу, 25 листопада, заявив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми розуміємо, що кінець грудня і початок січня — це період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. Все це може дати потужний поштовх до сплеску захворюваності, який медична система може не витримати. Уряд не приховує і каже відкрито, що ми розробляємо план реагування на такі ситуації і на випадок погіршення стану в країні. Наші кроки повинні бути зрозумілими, прогнозованими для людей і бізнесу. Тому ми ведемо відповідні діалоги", — заявив голова уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури пропонує двотижневий локдаун і Новий рік по Zoom

Шмигаль зазначив, що Кабмін розіслав опитування всім керівникам міст про те, які протиепідемічні обмеження вони вважають найбільш доцільними і оптимальними.

У зв'язку з цим Прем'єр-міністр нагадав про програми допомоги з боку держави підприємцям і найнятим працівникам, які постраждали через карантин, про які напередодні в своєму відеоблозі розповів Президент України Володимир Зеленський.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Зеленський пообіцяв власникам кав'ярень 8000 гривень.