Ім'я голови Харківської ОДА в якості кандидата назвали в Києві.

Чоловікові надходили дзвінки з погрозами вбити його сина, якщо він не заплатить гроші.

Зловмисники вимагали у харків'янина 100 000 доларів.

29 серпня затримали 29-річного організатора угруповання і його співмешканку, які вимагали у харків'янина 100 тисяч доларів, погрожуючи вбивством його дитини. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Зловмисників затримали відразу після отримання ними частини грошей - 35 тисяч доларів. За місцем проживання зловили ще двох учасників угруповання.

За інформацією Служби безпеки України, угруповання вимагала гроші не у одного чоловіка. Вона загрожувала кільком підприємцям і заможним людям. Потерпілий напередодні - пластичний хірург.

"В одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності учасників угруповання вимагали від харків'янина, який займається професійною медичною практикою в сфері пластичної хірургії, 35 тисяч доларів, погрожуючи у разі несплати грошей, вбити його малолітню дитину. Інформацію про матеріальний стан лікаря, склад його сім'ї і адресу житла вимагачі дізналися від знайомого "жертви", які також планували нажитися на цьому злочині", - пояснили в Службі безпеки України.

Про погрози харків'янин повідомив поліцейським. За його словами, зловмисники погрожували йому в телефонних дзвінках тривалий час. Спочатку він не звертав на це уваги, проте потім ті нагадали про торішній напад на нього і пообіцяли вбити дитину.

Як повідомили в прес-службі прокуратури в Харківській області, йшлося про сина потерпілого. Частина грошей - 35 тисяч доларів - чоловік заплатив зловмисникам за допомогу "кримінального авторитета", який повинен був вплинути на вимагачів, щоб ті припинили загрози.

Зловмисникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, а також - про вручення підозри п'ятого фігуранта. Поліцейські перевірять причетність підозрюваних до нападу на потерпілого.

Як писав KHARKIV Today, в

Харькове злоумышленники, представляясь сотрудниками СБУ, вымогали деньги у предпринимателей.

Сотрудники Службы безопасности Украины разоблачили в Харькове организатора и участников преступной группировки, которые угрожали предпринимателям физической расправой и требовали деньги. От одного харьковского предпринимателя злоумышленники потребовали 1,6 миллиона гривен и 40 тысяч евро.