Головний санлікар розповів, за якої умови можуть скасувати ЗНО в цьому році

Якщо епідеміологічні показники перевищать норму, то зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році може не відбутися.

Якщо епідеміологічні показники перевищать норму, то зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році може не відбутися.

Остаточне рішення приймуть через тиждень. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає LB.ua

"Все буде залежати від епідситуації. У суботу на комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій ми обговорювали різні варіанти: що ЗНО буде проведено в заплановані дати, що воно буде перенесено і що воно буде скасовано. Епідситуація може вплинути на будь-який з цих варіантів, тому остаточне рішення щодо проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня ми приймемо 22 червня", — розповів він.

За словами Віктора Ляшка, якщо ситуація буде приблизно такою, як сьогодні, то тестування пройде в заплановані дати. Він уточнив, за якої умови ЗНО може не відбутися цього року.

"Якщо у нас буде стійке зростання поширення коронавірусної інфекції. Індикатори ще не затверджені, але орієнтовно: коли більш ніж в 50% регіонів будуть перевищені три наших показники — інцидентність, завантаженість лікарень і тестування, і якщо загальна кількість активних хворих перевищуватиме 60 випадків на 100 тисяч населення. Зараз ця цифра становить 37. Тобто нам всім потрібно дуже постаратися, щоб був такий ріст", — пояснив головний санлікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сайт не працює, за зошитами не встигли - як випускники з Харківської області здають пробне ЗНО онлайн

Він додав — в разі описаного вище зростання темпів поширення вірусу дитячі садки також будуть закриті. Віктор Ляшко нагадав, що поширення вірусу повинен стримувати кожен: мити руки, тримати соціальну дистанцію, надягати маски в місцях скупчення людей, а також повідомляти в Держпотребслужбу про порушення правил карантину в кафе і магазинах.

За інформацією видання, президент Володимир Зеленський на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій говорив, що розглядається питання про скасування ЗНО в цьому році і уряд прораховує різні варіанти.

Як писав KHARKIV Today, в цьому році в Харківській області на основну сесію ЗНО  зареєструвалось  22 тисячі 710 учасників, на тисячу більше, ніж в минулому році. Лише трохи більше 13 тисяч з них — випускники шкіл, яким сертифікат потрібен для вступу до вищих навчальних закладів. Решта, не рахуючи випускників минулих років, це учні училищ і коледжів, які вступили туди після 9-го класу.

Розклад:

  • математика — 25 червня
  • українська мова і література — 30 червня
  • фізика — 2 липня
  • іспанська, німецька, французька мови — 6 липня
  • англійська мова — 7 липня
  • історія України - 9 липня
  • біологія — 13 липня
  • географія — 15 липня
  • хімія — 17 липня