Головний санлікар розповів, кому з школярів потрібен медогляд перед 1 вересня

Напередодні нового навчального року перевірити стан здоров'я обов'язково повинні першокласники.

Решта школярів можуть пройти медогляд протягом року.

Потрібно уникнути скупчення людей. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Медичні огляди перед навчальним роком проводяться для дітей першого класу. Для всіх інших дітей медичні огляди проводяться раз на рік. Це прохання від лікарів, це вимоги нормативно-правових актів не робити скупчення дітей, навіть в період, не характерний для епідсезону, напередодні навчального року або в кінці. Бо зазвичай на медогляди відправляли або в травні, або в серпні", — уточнив він.

За словами головного санлікаря, медогляд повинен бути прив'язаний до дати народження дитини.

"Дитина повинна пройти один медичний огляд раз на рік, цей медогляд прив'язується плюс-мінус два тижні до його дня народження. Відповідальність за проходження медичного огляду покладається на батьків. Батьки можуть зв'язатися зі своїм сімейним лікарем і визначити дату, потрібну для проведення медичного огляду", — підкреслив Ляшко.

Він нагадав батькам, що не варто забувати про вакцинацію дітей і свою власну.

У харківських поліклініках зараз великі черги на медогляд. У поліклініці № 1 Слобідського району, наприклад, на медогляд до деяких педіатрів не можна записатися раніше, ніж 8 вересня. У поліклініці кажуть: в школі повинні піти назустріч і допустити дітей до занять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін просять дати грошей на освіту, яких не вистачає через коронавірус

Як писав KHARKIV Today, з 1 вересня заходити до школи і виходити на перерви учні будуть в засобах захисту, вчителі повинні міняти маски кожні три години, дирекції шкіл необхідно забезпечити всі класи засобами для дезінфекції рук, купити паперові рушники або сушарки для рук, а також поставити контейнери для утилізації масок. У департаменті освіти говорили, що батьки не зобов'язані купувати все це за свої кошти.

Раніше тимчасові рекомендації по організації навчання в школах, коледжах і університетах дав головний санлікар Віктор Ляшко. Серед них — вхід до приміщення в масці і розмітка в коридорах для двостороннього пересування.