Головам адміністрацій доручили збільшити кількість ліжко-місць для хворих коронавірусом

Кабмін провів селекторну нараду. Через зростання випадків коронавірусу його тепер проводитимуть тричі на тиждень.

Доручення дали регіонах з великою кількістю випадків коронавірусу.

9 жовтня на селекторній нараді з регіонами головам обласних державних адміністрацій доручили знайти додаткові ліжка для хворих коронавірусом. Про це повідомили в Раді національної безпеки і оборони України.

"Секретар РНБО України акцентував увагу голів ОДА на необхідність вивчення питання про можливість забезпечення додаткових місць для розміщення хворих коронавірусною хворобою в регіонах, де кількість інфікованих найбільша", —сказано в повідомленні.

Крім того, голови ОДА повинні будуть налагодити ефективну комунікацію і координацію роботи з Міністерством внутрішніх справ і Держспоживслужбою, зокрема, про проведення масових заходів.

Як повідомили в Кабінеті міністрів України, через значне зростання показників захворюваності коронавірусом такі наради відбуватимуться тричі на тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області показник для пом'якшення карантину в шість разів перевищує норму

Головному санітарному лікарю України Віктору Ляшко і головам ОДА доручили розвивати гарячі лінії для швидкого розгортання системи виявлення контактних осіб. Міністерство охорони здоров'я зобов'язали збільшити кількість ліжко-місць і розглянути залучення лікарень і установ Національної академії наук.

Департаменти охорони здоров'я повинні будуть відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих коронавірусом.

Як писав KHARKIV Today, станом на 9 жовтня COVID-19 виявлено у 23 342 жителів Харківської області, за добу - плюс 630 нових випадків. Харківська область знову стала антилідером в Україні за кількістю нових випадків.

За весь період пандемії померли 396 жителів, за добу нових смертей немає. Одужали 4832 людини, все ще хворіють — 18 114.