Газ про запас: акційною ціною скористалося менше жителів Харківської області

Акція "Твоя енергонезалежність" діяла з 15 серпня по 30 вересня. У цьому році в ній взяли участь на 744 чоловік менше, ніж у минулому.

Всього в цьому році жителі області закупили 3,4 мільйона кубометрів акційного газу на 17 мільйонів гривень.

З 1 жовтня 2918 клієнтів "Харківгаззбуту", які стали учасниками акції "Твоя енергонезалежність", почали споживати свій "газовий запас". Про це повідомили в прес-службі "Харківгаззбуту".

У перший період акції — з 15 по 31 серпня — за діючою на той момент ціною 4,49 гривні за кубометр "газ про запас" купили 987 клієнтів, всього — 1,3 мільйона кубометрів газу.

З 1 по 15 вересня за ціною 4,99 гривні за кубометр 1515 домогосподарств купили 1,7 мільйона кубометрів газу.

В останній період акції (16-30 вересня) газ купили 416 клієнтів. Ціна на той момент вже становила 5,49 гривні. Всього купили 0,4 мільйона кубометрів газу.

У "Харківгаззбуті" відзначили, що в цьому році спростили умови акції "Твоя енергонезалежність" і тепер споживачам не потрібно оформляти відповідну заявку.

Клієнтам пояснили правила використання газу по акції:

  • Закуплений газ буде споживатися в першу чергу. Якщо газ купували по акції кілька разів, то використовувати його будуть в тому порядку, в якому його замовляли і оплачували;
  • Якщо закуплених кубометрів газу не вистачить на весь період акції, то жителям області порахують спожитий газ за ціною, яка буде діяти на той момент;
  • Якщо споживачі не будуть використовувати акційний газ, за доставку газу все одно будуть платити;
  • Якщо до 1 квітня 2021 року у клієнтів залишиться невикористаний акційний газ, різницю вони зможуть повернути. Для цього потрібно буде направити листа постачальнику.

Учасники акції можуть здійснювати контроль за використанням "акційного газу" в щомісячному рахунку "Харківгаззбуту" і в особовому кабінеті

Відзначимо, у минулорічній акції "Твоя енергонезалежність" взяли участь 3662 споживачів в Харківській області. Тим, у кого залишилися невикористані передоплачені обсяги газу, "перекинули" зарезервований газ на майбутні періоди або повернули зекономлені гроші на рахунки.

Нагадаємо, в "Нафтогазі" заявили, що "Харківські тепломережі" можуть зірвати старт опалювального сезону в місті.

Станом на 1 жовтня борг комунального підприємства "Харківські теплові мережі" перед "Нафтогазом" становить 3 135 329 879 гривень. Для своєчасного старту опалювального сезону потрібно погасити 825 784 926 гривень боргу.