Фігурантка "Миротворця" збирає людей на мітинги проти коронавірусу, а сама відсиджується в Києві

Мешканка Дніпра Вікторія Шилова ініціювала проведення мітингу проти карантину біля будівлі Харківської облдержадміністрації.

Вдруге в Харкові пройшов маргінальний нечисленний мітинг проти карантину. Організатор — учасниця бази "Миротворець" — навіть не приїхала. Її підопічні взагалі не розуміли, чому прийшли і чого вимагати.

14 серпня під будівлею Харківської обласної державної організації зібралися близько 30 осіб. Мітинг об'єднали в два блоки — "За мир" і "Проти карантину". Його організаторку — Вікторію Шилову — учасники акції так і не побачили.

Вони тримали в руках плакати "Свобода волі — законне право людини", "Нам потрібен мир", "За мирні ініціативи президента" і "Ні незаконному карантину".

Незважаючи на те, що жорсткого карантину в Україні вже кілька місяців немає, учасники акції вимагали його скасувати. Конкретні вимоги назвати важко.

"Я проти незаконного карантину, який йде в даний момент. Ніхто не показує офіційну статистику смертності і захворюваності, людей просто обманюють. Немає зйомок з лікарні пацієнтів, які померли від цього коронавірусу. Я хочу, щоб людям не заважали працювати і розвиватися. Карантин скасовувати не треба, але потрібно діяти в разі потреби. Якщо є високий рівень захворюваності, смертності, нехай вводять тоді жорсткий карантин. Нехай президент збирає всіх своїх підлеглих, які займаються цим питанням, вникає в усі нюанси і володіє ситуацією", — сказав KHARKIV Today організатор культурних заходів Дмитро.

Чоловік скаржиться: за час карантину робота скоротилася на 90%, заходи організовують для трохи більше десяти осіб.

Копірайтер Анастасія каже, що дивиться блог Вікторії Шилової "Антивійна", тому і прийшла.

"У нас не перевищено епідеміологічний поріг, немає такої великої кількість хворих дійсно людей, щоб вводити такі заходи надлишкові. Те, що кожного дня збільшуються випадки, це пов'язано з тим, що збільшується кількість тестів. По-друге, статистика дуже фальсифікована і про це кажуть багато медиків. Люди, які вмирають від своїх хронічних захворювань, їм приписують діагноз "коронавірус". Давно відомо, що не передається коронавірус, якщо люди хворіють безсимптомно. Маски знижують імунітет. Безглуздо — щоб люди ходили в масках. Чому ми так довго сиділи в будинках? Це не здорово. Кажуть, що вчителів потихеньку готують до того, що з 1 вересня буде онлайн-навчання. Ми хочемо бачити нормальне нове покоління громадян, яке буде соціалізоване, і не соціопати", — говорить Анастасія.

Пенсіонерка Лідія Миколаївна Ларіонова прийшла на мітинг з трирічним онуком Олегом і вимагала миру на Донбасі. На її думку, миру заважають націоналістичні організації. Тому вона вимагає від президента та міністра внутрішніх справ заборонити їх. Коронавірус вона вважає безпечніше туберкульозу, статистиці захворюваності не вірить.

Учасники мітингу підписали звернення на ім'я президента, яке обіцяли передати голові Харківської обласної державної адміністрації Олексію Кучеру, щоб він направив його далі.

Відзначимо, Вікторія Шилова зараз живе в Києві. Вона внесена до бази "Миротворець" як антиукраїнський пропагандист і провокатор.

"Брала участь в декількох провокаціях проти євромайдану:" гей-парад "біля барикади," прибирання "центру міста розгніваними киянами, так званого мітингу" солдатських матерів ", — сказано в базі. - Нібито бореться проти проведення АТО на Сході України. Вона забезпечує красиву картинку для російських телеканалів, граючи роль україномовної "солдатської матері".

Напередодні вона від свого імені подала заявку до міськради на проведення протикарантинного мітингу в кількості не менше 9 осіб.