Фельдман і альпаки: поруч з пам'ятником Голодомору в Харківській області нардеп поселив тварин

У Екопарку розповіли, чому встановили прізвище народного депутата в 100 метрах від пам'ятника.

Поруч з пам'ятником жертвам Голодомору з'явилася "Долина альпак" Фельдман-екопарку. Це сусідство викликало хвилю обурення в соціальних мережах.

Близько тижня тому в Дергачівському районі Харківської області поруч зі скульптурою Меморіалу жертвам Голодомору встановили різнокольорову табличку "Фельдман Екопарк", що викликало гнів і непорозуміння у деяких користувачів соцмереж. На їхню думку, це прояв неповаги до пам'яті загиблих під час геноциду українського народу 1932-1933 років.

Як повідомив KHARKIV Today прес-секретар "Фельдман Екопарку" Олексій Костюченко, табличку встановили, щоб автомобілістам було простіше знайти вхід до екопарку. Сусідство з пам'ятником Голодомору їх не збентежило, так як порушень ніяких немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Харкова приїхали великі хижі кішки

"Справа в тому, що там, навпроти другого входу до " Фельдман Екопарку ", знаходиться наша локація, яка була відкрита в середині вересня. Вона називається "Долина альпак". Оскільки людям дуже складно розібратися, як туди правильно потрапити, там були встановлені ці букви, щоб люди розуміли, як туди проїхати. А то вони починають навіть у поліції з'ясовувати, де знаходиться "Долина альпак", куди вони так хочуть приїхати", — розповів Костюченко.

За словами представника екопарку, в минулі вихідні в цій зоні проводилися змагання лучників, в яких брали участь також жителі інших регіонів. Табличка нібито і їм допомогла дістатися до місця.

На питання про те, чи враховували при монтажі таблички наявність поруч пам'ятника, Костюченко відповів: "все знаходиться поруч з чимось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові стався мавпячий бебі-бум

"У мене немає інформації, що хтось обурюється. Нам не надходили такі повідомлення. Ніхто не дзвонив і не писав на цю тему. Це знаходиться поруч з входом. Сам парк теж знаходиться поруч з пам'ятником. Поруч з пам'ятником знаходиться кафе чи то "У м'ясника", чи то "У мисливця". Там ще купа всього знаходиться. Його ж поставили там просто так, там же немає ніяких поховань, правильно?", — зазначив Костюченко.

Альпаки пасуться в ста метрах від пам'ятника, напис встановлено ​​ближче, відразу біля паркану тієї самої долини альпак. У екопарку кажуть, що це їхня земля.

Пам'ятник знаходиться біля транспортної розв'язки автомобільної дороги Харків — Москва і окружної дороги Харкова в Дергачівському районі. Його встановили при президенті Віктору Ющенку з метою відновлення історичної пам'яті про жертви тоталітарного комуністичного режиму і в пам'ять про українських селян, які померли від голоду в Харківській області.