"Європейська солідарність" ініціює скасування єдиного податку для підприємців І та ІІ груп

У Харкові пройшла зустріч із Ніною Южаніною – народним депутатом України фракції "Європейська Солідарність", фахівцем із питань податкової та митної політики, яка є автором та співавтором 198 законодавчих ініціатив, із яких 58 вже стали законами.

На заході були обговорені важливі питання щодо змін до податкового законодавства України та його значення для мікробізнесу регіону. Зокрема, команда "Європейської Солідарності" визначила пріоритетним питанням, яке партія та депутати будуть ставити на розгляд новообраних місцевих рад - це тимчасове скасування єдиного податку для харківських підприємців 1-ї та 2-ї групи на 2021 рік.

Сьогодні на Харківщині  працює майже 90 тисяч приватних підприємців, які працевлаштовують близько 30 відсотків жителів Харкова та області.

Введення тимчасових "податкових канікул" на підставі чинного закону дозволить зберегти робочі місця та інші податкові надходження в місцеві бюджети, але найголовніше – створить передумови для працездатності малого та середнього бізнесу у 2021 році та сприятиме відновленню економіки після пандемії COVID-19.

"Якщо до дрібного бізнесу застосовувати встановлені владою складні правила, то люди будуть попадати весь час під штрафні санкції або в корупційний спосіб домовлятися з контролюючими органами", - повідомила на зустрічі Ніна Южаніна.

Народний депутат наголосила на тому, що якщо зараз нічого не зробити, то з 1 січня 2021 року наберуть чинності закони, які повністю змінять принцип роботи мікробізнесу. А оскільки зараз з підприємцями ніхто не займається, не вчить та не перелаштовує на роботу в нових умовах, то часи настануть складні.