Євробачення в 2020 році не буде

Європейський мовний союз підбирає нову дату конкурсу.

Євробачення скасували через коронавірус, що вирує в Європі.

У 2020 році найпопулярніший європейський пісенний телеконкурс не відбудеться. Про це повідомляє Європейський мовний союз. Його представники пишуть, що останні кілька тижнів шукали можливості все-таки провести "Євробачення", але карантин майже в кожній з країн-учасниць не залишив вибору.

"Ми дуже горді тим, що "Євробачення" проводилося щороку, без перерви, останні 65 років, і ми, подібно мільйонам фанатів по всьому світу, неймовірно засмучені тим, що воно не відбудеться в травні", — написали організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Евровидение-2019" — победитель-бисексуал, Мадонна и политический скандал

Конкурс повинен був відбутися з 12 по 16 травня в Роттердамі (Нідерланди). Ймовірно, наступне "Євробачення" пройде там же в травні 2021 року.

У 2020-му Україну на конкурсі повинна була представляти група Go-A. 22 лютого цього року музиканти виграли в національному відборі з піснею "Соловей".

На попередньому конкурсі в Ізраїлі переміг голландський співак Дункан Лоуренс.

Нагадаємо, перший конкурс провели у місті Лугано (Швейцарія) 24 травня 1956 року. Тоді участь взяли всього сім країн, кожна з яких представила по дві пісні. Це був єдиний випадок, коли одна країна представляла більше однієї пісні. Конкурс виграла країна-господиня, яку представляла Ліз Ассія з піснею "Refrain". З тих пір пісенний конкурс жодного разу не переносили і не скасовували.