Екс-чиновників Харківської ОДА підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

У прокуратурі кажуть, що чиновники "заробляли" на фіктивному ремонті мереж електропостачання в багатоквартирних житлових будинках.

За версією слідства, керівництво одного з департаментів ХОДА підписало акти виконаних робіт, які фактично не були виконані, і перерахували за них 580 тисяч гривень бюджетних коштів.

У Харківській області колишні керівники одного з департаментів Харківської ОДА стали фігурантами кримінальної справи. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Прокуратура повідомила про підозру колишнім директору одного з департаментів облдержадміністрації та його заступнику, а також директору ТОВ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого чч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки)", — розповіли в прокуратурі.

Повідомляється, що в ході досудового розслідування встановлено, що колишній директор одного з департаментів ХОДА та його заступник вступили в злочинну змову з директором ТОВ з метою заволодіння бюджетними коштами при проведенні ремонту мереж електропостачання в багатоквартирних житлових будинках в Лозовій.

За версією слідства, після проведення ремонту колишній директор департаменту і його заступник підписали акти приймання виконаних робіт, в яких була вказана завідомо недостовірна інформація. У прокуратурі кажуть, що частина обладнання, зазначена у виконаних роботах, взагалі не була встановлена, а інша частина встановлена ​​за завищеними цінами. На підставі цих підписаних актів за "виконані" роботи перерахували 580 тисяч гривень бюджетних коштів.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваних. Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає від п'яти до восьми років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.