Єгипет почне вимагати довідку про відсутність COVID-19: що чекає харківських туристів

У турагенції розповіли, що чекає мандрівників, після того, як зміни вступлять в силу.

Рішення було прийнято через збільшення кількості інфікування в деяких країнах.

Єгипет з 1 вересня почне вимагати від усіх прибулих до країни туристів надати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Як повідомляє CNN, про це заявив прем'єр-міністр країни Мустафа Мадбулі під час прес-конференції в середу, 19 серпня.

За словами голови уряду, рішення було прийнято через "збільшення кількості інфікування в деяких країнах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живі черги, запис, ажіотаж і порожні коридори: як здати тест на коронавірус в Харкові

У харківських туристичних агентствах повідомили, що поки не мають у своєму розпорядженні офіційної інформації з цього питання. Подібна ситуація зараз з Чорногорією, всі бажаючі туди в'їхати також повинні мати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Якщо з вересня зміни для відвідування Єгипту вступлять в силу, то у туристів, найімовірніше, буде два варіанти.

"Можливо, вам доведеться робити тест за свої кошти. Також багато що залежить від оператора, у якого ви виберете тур. У деяких туроператорів буває, що купується додаткова страховка, куди вже включений цей тест. Подібна практика поширена — наприклад, деякі туроператори оплачують ковід- тести туристам, які замовляють путівку до Чорногорії", — повідомила тревел-консультант одного їх туристичних агентств Вікторія.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харківській області в два рази перевищено критерій для послаблення карантину.