Двом керівникам "Електроважмашу" повідомили про підозру

Одного з керівників харківського заводу підозрюють у службовій недбалості, іншого — в розтраті. Слідство вважає, що "Електроважмаш" поставляв обладнання за заниженою ціною до Росії.

Одного з керівників харківського заводу підозрюють у службовій недбалості, іншого — в розтраті. Слідство вважає, що "Електроважмаш" поставляв обладнання за заниженою ціною до Росії.

Завод зазнав збитків на суму майже 1 мільйон 200 тисяч гривень. ДП "Електроважмаш" з грудня 2019 року по квітень 2020 року поставляв обладнання лондонському підприємству за заниженими цінами, про це було достеменно відомо одному з директорів підприємства, повідомили в прокуратурі в Харківській області.

"Не дивлячись на те, що представнику вищого керівництва заводу було відомо про даний факт, зазначений керівник, недобросовісно ставлячись до своїх службових обов'язків, підписав специфікацію і додаткову угоду, згідно з якими передбачене постачання тягового агрегату покупцеві за заниженою ціною. Надалі один з директорів ДП ​​підписав дві міжнародні товарно-транспортні накладні, згідно з якими підприємство відвантажило чотири одиниці тягового агрегату на користь іноземного підприємства. При цьому встановлено, що кінцевим одержувачем є Брянський машинобудівний завод, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів в Російській Федерації", — пояснили в прокуратурі.

Одному з керівників заводу повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років. Одного з директорів підприємства підозрюють за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна у великих розмірах, зловживаючи службовим становищем). Якщо провину доведуть, то він може провести за ґратами до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років. Питання про обрання запобіжного заходу двом чиновникам і відсторонення їх від посад вирішується.

Нагадаємо, 16 червня на "Електроважмаші" пройшли обшуки