Двох поліцейських підозрюють в отриманні хабара від наркоманів

Всього в незаконній схемі брали участь шестеро поліцейських.

Зловмисникам загрожує від п'яти до десяти років в'язниці з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

Двом поліцейським і одній цивільній особі повідомили про підозру в отриманні хабарів від наркоманів. Таким чином, підозру вручено вже шістьом поліцейським і одному цивільному, —повідомили в прокуратурі.

Слідчі встановили, що група співробітників Київського відділення поліції в Харківській області затримувала людей, які забирали закладки, і вимагала хабар за непритягнення до кримінальної відповідальності. Всього поліцейські отримали 150 тисяч гривень.

"Гроші поліцейські пропонували принести родичам затриманих. При цьому затримання осіб ніяк не оформлялося. Спільниками поліцейських були цивільні особи, які забирали гроші у закладників і передавали їх правоохоронцям", — пояснили в прокуратурі.

Зловмисників підозрюють за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб, повторно) Кримінального кодексу України.

Всіх поліцейських відсторонили від займаних посад, двох залишили під вартою, цивільному обрали домашній арешт. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим поліцейським.

Як писав KHARKIV Today, підполковнику поліції, який викидав хабар з вікна, загрожує від 8 до 12 років в'язниці. 25 червня прокуратура направила обвинувальний акт до суду.